Duurzaam en gezond werken

Kees van der Ploeg, bedrijfsarts, eigenaar Medicoach

Mijn loopbaanmissie gaat over duurzaam bijdragen aan gezond werk(en). Gericht op oplossingen voor werknemer en werkgever. In gesprek met medewerkers, leidinggevenden en de organisatie. Ik ga graag samenwerkingsrelaties aan met andere disciplines, zoals arbeidsdeskundigen en bedrijfsmaatschappelijk werk of A&O en HR-adviseurs. Anderen noemen mij: mens- en doelgericht, communicatief sterk, verbindend en met oog voor resultaat.

Sinds 1992 ben ik gaan werken als bedrijfsarts en door de jaren heen heb ik in vele profit- en nonprofit-sectoren gewerkt, verspreid over industrie, techniek, zakelijke dienstverlening, zorg/welzijn en overheid. Daardoor heb ik in de achterliggende jaren een brede kennis en expertise opgebouwd in sociaal-medische consultancy (adviseren, begeleiden, coachen) van zowel werknemers als leidinggevenden in verschillende grote en MKB-bedrijven en instellingen.

Voor de komende jaren zie ik een transitie voor me, met integratie tussen HRM en Arbo tot Human Capability Development. Het gaat daarbij om de wisselwerking van vitaal ondernemen, duurzame inzetbaarheid en positieve gezondheid. Organisaties, die hun werknemers hierin faciliteren, versterken daarmee de veerkracht en vitaliteit van het bedrijf.

Om mens en organisatie breder te kunnen ondersteunen heb ik kwalificaties behaald voor hierop gerichte coachingsmethodes (Spark en Life, zie Samenwerken).

Verder ben ik betrokken in onderwijs voor derdejaars studenten Geneeskunde (onderdeel ontwikkeling professionele vaardigheden) en in de bij- en nascholing van bedrijfsartsen in Noord-Nederland.

Daarnaast vind ik het fijn om actief te zijn met tennis, wandelvakanties en Oerol. Ik luister graag naar muziek en ben geïnteresseerd in filosofie, die ik mee kan nemen of geven in het dagelijks leven en werken.

Klachtenreglement van de ‘Vereniging Zelfstandige en Freelance Bedrijfsartsen’ (ZFB) en addendum NVAB 2007.

Heeft u een vraag?

    (* = altijd invullen)

    Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy en Voorwaarden gelden. Uw gegevens worden versleuteld verstuurd.