Persoonlijke ontwikkeling

In de loop van ieders leven kunnen mensen wel eens aanlopen tegen persoonlijk vragen of knelpunten op het gebied van gezondheid, werk, privéleven of een combinatie hiervan. Maak dit het liefst bespreekbaar voordat uw gezondheid en functioneren op het werk hieronder lijden.

Met de bedrijfsarts van Medicoach kunt u hierover in gesprek tijdens het preventie-spreekuur.

Tijdens dit gesprek inventariseren we waar bij u de schoen wringt en op welke manier u hiervoor gezonde oplossingen kunt vinden.

Als uw werkgever een contract heeft met Medicoach, kunt u rechtstreeks of via HR een afspraak maken voor het preventie-spreekuur.

Als u zelfstandige bent kunt u uw vraag stellen via het contactformulier.

 

Kom tot meer zelfinzicht en persoonlijk leiderschap

Veel mensen hebben behoefte aan zelfinzicht, met name als niet alles in het leven op rolletjes loopt. Hoe kan het, dat ik steeds tegen (vul maar in ….) aanloop? Wat zegt dat over mij of over mijn omgeving of hoe ik ermee omga?

Medicoach biedt een gedegen methode om tot meer zelfinzicht te komen, en daardoor ook tot een betere inschatting van opstelling van anderen en wat dat kan betekenen voor bijv. de samenwerking.

Met deze methode als basis is er ook een uitbreiding en verdieping mogelijk, waarmee de deelnemer naast zelfinzicht ook zijn balans in gezondheid en alle terreinen van het leven in kaart brengt (verkent). Met dit complete beeld kan iemand concreet aan de slag gaan om gewenste veranderingen te realiseren, bijv in leefstijl, werk/prive balans of manier van werken.

Na de kennismaking en intake vult u in uw persoonlijke e-omgeving een online-vragenlijst in. Hieruit komt uw profiel naar voren, met doorgaans verrassende uitkomsten. Ook krijgt u  een persoonlijke terugkoppeling en desgewenst een coach-werkboek, waarmee u verder kunt. U kunt bij dit vervolg meer of minder intensief begeleiding afspreken.

 

Duurzame inzetbaarheid – wat betekent dat voor mij?

Duurzame inzetbaarheid is van steeds groter belang, zowel voor werknemers als voor de organisatie waar zij werken, als ook voor zelfstandigen. Die belangen liggen niet altijd direct in elkaars verlengde en soms verstaan werkgevers er toch iets anders onder dan hun werknemers. De omschrijving die Medicoach hanteert (zie Visie en missie) gaat uit van het wederzijdse belang, dat voor werknemers en hun organisatie geldt bij het streven naar duurzame inzetbaarheid.

Duurzaam en gezond kunnen werken betekent ook af en toe stil staan bij vragen als:

 • Doe ik (nog) het goede werk (nl. dat bij mij past)
 • Haal ik voldoening uit mijn werk
 • Is het werk uitdagend genoeg
 • Zijn mijn werkomstandigheden gericht op veilig en verantwoord werken
 • Ben ik in staat om goed met veranderingen om te gaan
 • Heb ik genoeg energie en vitaliteit voor mijn werk
 • Hoe werk ik zo, dat mijn werk en mijn gezondheid elkaar versterken
 • Hoe zorg ik voor een goede persoon/werk/prive balans
 • Wat levert mijn werk uiteindelijk op – voor mezelf, mijn directe omgeving, de maatschappij
 • Kan ik in de verschillende levensfasen mijn werk op een bijbehorende manier vorm geven
 • Hoe kan mijn werkgever mij hierbij ondersteunen

Met deze en vergelijkbare vragen kunt u samen met Medicoach in gesprek gaan.

Wilt u hierover meer weten? Stel gerust uw vraag via het contactformulier of maak een afspraak voor een intake/kennismakingsgesprek.

Heeft u een vraag?

  (* = altijd invullen)

  Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy en Voorwaarden gelden. Uw gegevens worden versleuteld verstuurd.