Wat is er aan de hand?

Met gepaste trots en zeker met voldoening kan ik bij de start van 2016 de website van Medicoach presenteren. Hier is een proces aan vooraf gegaan van ‘eerst zelf proberen en pas later de juiste hulp vragen’ – een soort vallen en opstaan. Gelukkig kan het resultaat er nu staan en hopelijk positief opvallen.

Bij een nieuwe website hoort ook een blog. Ik heb inmiddels begrepen, dat de grootste uitdagingen zijn om zowel zinnige blogs te schrijven alsook dit met voldoende regelmaat te doen. Op dit moment schrijf ik danook mijn eerste blog en ook nog eens voor een virtueel publiek van onbekende samenstelling en grootte.

Bij het nieuwe jaar heb ik daarmee al 2 goede voornemens kunnen realiseren: het presenteren van de website én het schrijven van mijn eerste blog. Voor de rest van het jaar heb ik denk ik genoeg uitdaging om naast het uitvoerende werk als bedrijfsarts  ook tijd te besteden aan updaten van website en schrijven van nieuwe blogs.

Wil je kans van slagen hebben om je goede voornemens te realiseren, zo las ik, dan zijn een aantal punten van belang

  • formuleer je voornemen als positief doel
  • stel je het zo concreet mogelijk voor ogen (visualiseren)
  • vertel je naaste omgeving erover
  • begin vervolgens met een haalbare eerste stap
  • spreek met iemand af, die ook een goed voornemen heeft, om dit regelmatig bij elkaar te checken.
  • beloon jezelf voor iedere stap, die je dichter bij het realiseren van je voornemen brengt.

Het mislukken van goede voornemens kan aanleiding zijn tot teleurstelling in jezelf. Volgens sommige psychologen komt dit tijdens de maand januari tot een hoogtepunt op Blue Monday, de depressiefste dag van het jaar. Aangezien is vastgesteld, dat dit de eerste werkdag van de laatste volle werkweek in januari is, valt Blue Monday 2016 op 25 januari. Voor een aantal organisaties, verenigd in Vitaalportaal, is dit de aanleiding geweest om het Festivitaal evenement te organiseren. http://vitaalportaal.nu

Het lijkt mij een hele leuke happening (bestaat dat woord nog?) te gaan worden, voor iedereen – met of zonder geslaagde voornemens – die weer inspiratie wil opdoen en uitdelen voor een bruisend 2016.

Dat is er aan de hand, als we daar elkaar de hand schudden bij ontmoeting en tot een volgende keer!

 

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

CONTROLE * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Post comment